Menu

Technologie voor wagenparkbeheer en voertuigbeveiliging

Mail

info@iceu.nl

Bel ons

050 750 19 63

Startonderbreker

SCM startonderbreker met eigen autorisatie (voorheen SCM Klasse 1)

Een SCM Startonderbreker bestaat uit een systeem met twee automatisch inschakelende blokkeringen, welke beide zorgen dat het voertuig zich niet op eigen kracht kan verplaatsen:
- Minimaal twee blokkeringen

Vanuit de fabriek is elke Europese auto al voorzien van een startonderbreker. Echter, het dievengilde heeft ook niet stil gezeten en de technieken om een dergelijke startonderbreker te omzeilen of onklaar te maken zijn ook geavanceerder geworden.

Een goedgekeurde VbV/SCM startonderbreker heeft een extra autorisatie nodig waarna de auto gestart kan worden. Dit type start onderbreker is in te bouwen in elk merk, model en type auto.

De beveiliging bestaat uit een dubbele automatische startonderbreking waarbij de startmotor en vaak ook de brandstofpomp wordt geblokkeerd. Over het algemeen kan een dergelijke onderbreker worden geschakeld middels een handzender of transponder. Meestal wordt ergens in het dashboard een led indicator ingebouwd om te tonen dat het object is beveiligd. Dit schrikt autodieven af.

Het inbouwen van een VbV/SCM Startonderbreker is een relatief goedkope oplossing en wordt meer en meer vereist door verzekeraar. De startonderbreker beschermt helaas alleen tegen autodiefstal en niet tegen de inbraak in, of diefstal van onderdelen uit, uw voertuig.

Indien u er voor kiest om uw voertuig ook uit te voeren met een alarmsysteem met hellingshoekdetectie, krijgen criminelen niet de kans uw startonderbreker te ontmantelen of onklaar te maken.

 

Startonderbreker

Voordelen

  • Extra beveiliging voertuig
  • Twee automatisch inschakelende blokkeringen
  • Voertuig kan zich niet op eigen kracht kan verplaatsen
  • Minimaal twee blokkeringen